Krátké dějiny ukrajinského boršče
Kuzněcova Jevhenija - Sulij Sofija
I když piješ flatwhite s kokosovým mlékem a objednáváš si domů suši, tak ...
Retrokuchařka
Lachmannová Jarmila - Bittmanová Kateřina
S Retrokuchařkou se vrátíte k osvědčeným chutným receptům na masité, zvěřinové, zeleninové i sladké ...
Spanilost Vaše cizozemcům se líbí... České kuchařské knihy v
Lenderová Milena - Kouba Miroslav
Kolektivní monografie s názvem "Spanilost V...
100 přírodních potravin
Li Yang
Když si vybíráte, jaké potraviny budete každý den jíst, pravděpodobně přemýšlíte, jaká je jejich chu...
Císařská a královská kuchařka
Makłowicz Robert
Robert Makłowicz (nar. 1963 v Krakově) je novinář, autor kulinárních, kulturních a historických knih...
Revoluce v opravdovém jídle. Radikální a udržitelný přístup
Noakes Tim - Proudfoot Ionno
Revoluce v opravdovém jídle nabízí návrat ke způsobu, jakým bychom měli j...
Mák jako potravina a droga. Makový receptář
Novák Jan - Nováková Helena
Mák jako potravina a droga je další knihou ze série Fotografické atlasy, ...
Dilema všežravce. Přírodopis čtyř jídel
Pollan Michael
Autor se ve své mimořádně čtivé práci zaměřuje na velkovýrobu potravin v ...
Jídlo roste u cesty
Poloprudská Eliška
Publikace vznikla jako doplněk k výstavě Naděje, zklamání a strach - o životě v Sudetech 1938-1946. ...
Pražská kuchyně běžná i sváteční
Růt Pavel
Pokus najít odpověď na to, zda pražská kuchyně měla svůj vyhraněný ráz, n...
Mlsné čenichání jihovýchodním směrem
Sádlo Jiří - Dahbi Farid
Kniha psaná brutálním jazykem okraje velkoměsta si hraje s chutěmi i češt...
Dějiny jídla ve 100 receptech
Sitwell William
Kniha nezůstává nic dlužna svému názvu: autor shromáždil pozoruhodné a význačné recepty, počínaje je...
Degustační příručka aneb Jak přijít vínu na jméno. 3. rozšířené vydání
Stávek Jan - Dvořák Ivo
Degustační příručka je prodlouženou rukou m...
Evoluce českého jídla
Szabo Christian
Již před řadou let začal autor v Praze organizovat kulinární exkurze. Jedna z prvních otázek, na kte...
Etiketa stolování
Špaček Ladislav
Kniha Etiketa stolování Ladislava Špačka je obsáhlou a podrobnou příručkou etikety při stolování. Za...