Mák jako potravina a droga. Makový receptář
Novák Jan - Nováková Helena
Mák jako potravina a droga je další knihou ze série Fotografické atlasy, ...
Dilema všežravce. Přírodopis čtyř jídel
Pollan Michael
Autor se ve své mimořádně čtivé práci zaměřuje na velkovýrobu potravin v ...
Pražská kuchyně běžná i sváteční
Růt Pavel
Pokus najít odpověď na to, zda pražská kuchyně měla svůj vyhraněný ráz, n...
Mlsné čenichání jihovýchodním směrem
Sádlo Jiří - Dahbi Farid
Kniha psaná brutálním jazykem okraje velkoměsta si hraje s chutěmi i češt...
Dějiny jídla ve 100 receptech
Sitwell William
Kniha nezůstává nic dlužna svému názvu: autor shromáždil pozoruhodné a význačné recepty, počínaje je...
Prostřený stůl na hradě Pernštejn. Stolování na velmožském sídle
Štajnochr Vítězslav
Stolování na velmožském sídle Pernštejnů v ...
Česká kuchyně - rusky
Česká kuchařka v ruštině. Přehledně napsané postupy, velké množství rad a obměn základních receptů, ...
Cocina checa
El delicioso y perfumado asado de cerdo con col agridulce rehogada y knedlik, el solomilo con salsa ...