Chemie na talíři
Dvořák Ondřej
"Nikdy nevěř chemikovi, který neumí vařit." Co se stane, když pustíte do kuchyně někoho, kdo se vyzn...
Zaostřeno na chemii
Dvořáčková Věra - Lorencová Ivana
VŠCHT Praha vydala u příležitosti oslav 70 let samostatné existence novou knihu o dávné i nedávné hi...
NMR spektroskopie pro chemiky
Dračínský Martin
Tato učebnice si klade za cíl seznámit studenty chemických oborů se základními principy nukleární ma...
Farmaceutická chemie léčiv působících na kardiovaskulární, trávicí a vylučovací systém
Doležal Martin a kol.
Poslední vydání obdobného textu od autorské...
Výpočty z obecné chemie (nejen) pro jaderné chemiky
Distler Petr - Drtinová Barbora
Učební text Výpočty z obecné chemie (nejen) pro jaderné chemiky pokrývá n...
Je voda víc než H2O? Živel mezi mýtem a molekulou
Davisová Joan S.
Věda posledních dvou staletí zredukovala mytické představy o vodě na jedn...
Organická analýza
Čáslavksý Josef
Kniha obsahuje co nejširší přehled metod organické analýzy včetně nejnovějších poznatlů, od teoretic...
Chemická termodynamika
Boublík Tomáš
Učebnice je určena studentům bakalářského a magisterského studia přírodovědeckých a technických obo...
Sladařství. Teorie a praxe výroby sladu
Basařová Gabriela - Psota Vratislav
Kniha pojednává o celém procesu výroby sladu, který je základní surovinou...
Pivovarství. Teorie a praxe výroby piva
Basařová Gabriela
Autoři do nového vydání knihy doplnili jednotlivé kapitoly o aktuální inf...
Cvičení z anorganické chemie
Antal Peter - Bártová Iveta
Předložená publikace má za cíl pomocí praktických úloh demonstrovat vlastnosti prvků periodického sy...