Proč se klepou řízky. Chemie v kuchyni
Mikeš Vladimír
Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. ...
Praxe výroby piva nejen v malých pivovarech
Kinčl Tomáš
V současné době je na trhu množství knih popisujících konzervativní teori...
Pivovarství. Teorie a praxe výroby piva
Basařová Gabriela
Autoři do nového vydání knihy doplnili jednotlivé kapitoly o aktuální inf...
Organická chemie
McMurry John
Učebnice organické chemie J. McMurry: Organic Chemistry patří mezi standardní příručky, podle kterýc...
Organická analýza
Čáslavksý Josef
Kniha obsahuje co nejširší přehled metod organické analýzy včetně nejnovějších poznatlů, od teoretic...
Obecná chemie
Vacík Jiří
Učebnice objasňuje základní fyzikální a chemické poznatky, které jsou nutné pro studium dalších chem...
Neskutečný příběh enzymů
Masinovský Zinovij
První část této knihy je příběhem systémové enzymoterapie a lidí kolem ní, viděným očima jeho účastn...
Neobyčejné materiály. Podivuhodné příběhy látek
Miodownik Mark
Mark Miodownik působil jako ředitel Katedry materiálového výzkumu na King...
Názvosloví organických sloučenin
Kotvaldová Sezemecká Karolína
Publikace shrnuje aktuální pravidla pro tvorbu názvů organických sloučeni...
Názvosloví organické chemie 3. vydání
Fikr Jaroslav - Kahovec Jaroslav
V publikaci je stručně a přehledně vysvětleno (a na mnoha příkladech názo...
Názvosloví anorganické chemie (podle IUPAC)
Connelly Neil G. - Damhus Ture
Jakýkoliv názvoslovný systém odpovídá stupni vývoje a úrovni vědění v dob...
Lidé kolem stolu aneb Úvod do mezilidské chemie
Raab Miroslav
Knihu tvoří soubor esejů, které volně spojuje téma mezilidských vztahů v ...
Konstituce, konformace, konfigurace v organickém názvosloví
Liška František
Konstituce, konformace, konfigurace v organickém názvosloví je souborným ...