© Nakladatelství
KAROLINUM 2020

RSS RSS   facebook


visa visa
maestro maestro

webmaster

VŠECHNY ZDE NABÍZENÉ PUBLIKACE MÁME SKLADEM

košík

VÁŠ NÁKUP


0 POLOŽEK
CENA: 0 VČETNĚ DPH



DETAIL TITULU:

Klinická výživa

Ostravská univerzita 2021

brožovaná318 str.
ISBN 9788075992277

obálka
-10% 502,-
452,-
SKLADEM

Publikace je členěna do dvou částí:
Obecná část - Patofyziologické základy klinické výživy
Speciální část - Klinická výživa u vybraných onemocnění

Jednotlivé kapitoly jsou rozčleněny do částí a odpovídají rozčlenění výuky (přednáškám) oboru Klinická výživa tak, aby byly oporou ve studiu a následné praxi Nutričního terapeuta. Publikace také slouží k propojení informací z oboru Léčebné výživy.

V první části jsou popsány základy patofyziologie metabolismu při akutních onemocněních, metabolismu makro a mikronutrientů, zhodnocení nutričního stavu, malnutrice, základy enterální a parenterální nutrice.

V druhé části je popsaný metabolismus a nutriční podpora u jednotlivých onemocnění-diabetu, onkologických onemocnění, onemocnění gastrointestinálního traktu, perioperační nutrice, výživy u renální insuficience, kardiální insuficience, polytraumat, kriticky nemocných s rozvojem multiorgánové insuficience, neurologických onemocnění, výživy u dětí a těhotných, výživy po transplantacích.