DETAIL TITULU:
Klinická dietologie a výživa 2. vydání
Zlatohlávek Lukáš
Current Media 2020
vázaná, 520 str.
ISBN 9788088129448
-
anotace
Knižní novinka představuje jednu z nejrozsáhlejších českých publikací o problematice výživy a dietologie.
Kniha je jednak učebním textem pro studenty, a jednak nadstavbovým textem pro zájemce o problematiku výživy z řad zdravotnických odborníků (poradny, ambulantní zařízení, praktičtí lékaři a specialisté, zdravotníci nemocnic). Publikace zahrnuje problematiku dětí i dospělých, je rozdělena na část obecnou a speciální. Speciální část je věnována jednotlivým onemocněním, a to nejen z klinického pohledu, ale zaujímá i část genetickou a psychologickou problematiku výživy. Samostatná kapitola je věnována problematice enterální a parenterální výživy.
Součástí knihy jsou také přehledné tabulky z několika důvěryhodných zdrojů.
Kniha je jednak učebním textem pro studenty, a jednak nadstavbovým textem pro zájemce o problematiku výživy z řad zdravotnických odborníků (poradny, ambulantní zařízení, praktičtí lékaři a specialisté, zdravotníci nemocnic). Publikace zahrnuje problematiku dětí i dospělých, je rozdělena na část obecnou a speciální. Speciální část je věnována jednotlivým onemocněním, a to nejen z klinického pohledu, ale zaujímá i část genetickou a psychologickou problematiku výživy. Samostatná kapitola je věnována problematice enterální a parenterální výživy.
Součástí knihy jsou také přehledné tabulky z několika důvěryhodných zdrojů.