DETAIL TITULU:
Zemědělství a potraviny
Encyklopedický přehled
Holec Josef - Poláková Jana
Profi Press s.r.o. 2019
vázaná, 224 str.
ISBN 9788086726984
-
anotace
Kniha vznikla ve spolupráci s Českou zemědělskou univerzitou v Praze. Snahou knihy je poukázat na propojenost faktorů prostředí, vlastní zemědělské produkce a vyrobených potravin, ať již jde o jejich množství (včetně výhledů do budoucna), nebo kvalitu.
V první část je o seznámení s historií, současným i budoucím významem zemědělství a zasazení produkce do kontextu prostředí.
Druhá část je věnována produkčním systémům a třetí potravinám a způsobům zpracování zemědělských produktů.
Zajímavé informace v knize naleznou nejen studenti středních škol, jímž je především určena, ale i široká veřejnost, která se v jediné knize získá ucelený přehled.
V první část je o seznámení s historií, současným i budoucím významem zemědělství a zasazení produkce do kontextu prostředí.
Druhá část je věnována produkčním systémům a třetí potravinám a způsobům zpracování zemědělských produktů.
Zajímavé informace v knize naleznou nejen studenti středních škol, jímž je především určena, ale i široká veřejnost, která se v jediné knize získá ucelený přehled.