© Nakladatelství
KAROLINUM 2020

RSS RSS   facebook


visa visa
maestro maestro

webmaster

VŠECHNY ZDE NABÍZENÉ PUBLIKACE MÁME SKLADEM

košík

VÁŠ NÁKUP


0 POLOŽEK
CENA: 0 VČETNĚ DPH



Domácí stránka  > LÉKAŘSKÉ VĚDY  > gastronomie  > detail titulu

DETAIL TITULU:

Mák jako potravina a droga. Makový receptář

Aventinum 2018

vázaná224 str.
ISBN 9788074421013

obálka
-10% 499,-
449,-
1-2 ks

Mák jako potravina a droga je další knihou ze série Fotografické atlasy, a i tentokrát obsahuje Receptář jídel.
První polovina knihy je zaměřena na mák z botanického pohledu - jeho typy a odrůdy, obsahové látky, pěstování a využití. Kromě máku setého (kuchyňského máku) je v knize pojednáno např. o máku listenatém, vlčím a o okrasných mácích, pěstovaných na zahradách. Celá kapitola je věnována opiu - jeho chemickému složení, způsobům užívání, účinkům a nejznámějším opiátům.

Zpracování máku v kuchyni je věnován Makový receptář s téměř 200 recepty - sladké či slané pečení i hlavní jídla, makové nápoje a likéry, saláty atd.